Dieren

De ontwikkeling en groei van een pup?

Een pup ontwikkelt zich tijdens de socialisatie voortdurend en ontdekt langzaam maar zeker wat goed en vertrouwd zal voelen of beter vermeden kan worden of juist spannend en eng is. Het is belangrijk dat pups zich goed kunnen ontwikkelen. Dat maakt het belangrijk om iedere stap op een juiste manier te zetten met de nodige voorzichtigheid en geduld. Hoe een pup zich ontwikkeld zal ook tijdens de puppycursus worden verteld. Het is immers ontzettend belangrijke informatie waarmee je echt rekening moet houden.

Je kunt je misschien voorstellen dat de wereld voor je pup bijzonder indrukwekkend kan zijn. Dit moet jij je dus iedere keer opnieuw afvragen. Zorg dat je pup ontspannen en kalm is en voorkom dat je pup schrikt of je de pup afschrikt.  Let erop dat de pup niet te opgewonden is. Leren doet een pup in zijn eigen tempo. Soms ook op afstand!

Maar kennismaken bestaat voor je pup niet alleen uit fysiek contact. Ook op afstand rustig en zonder enig spanning in kalmte moet kennis gemaakt kunnen worden.

Ga niet teveel doen!

De meeste pups zijn razend enthousiast. Grote kans dat je het liefst een lange wandeling wilt maken, aan het spelen blijft en alsmaar opnieuw spel en beweging wilt aanbieden. Maar hoe verleidelijk dit ook is, doe ook een stapje terug. Een pup heeft namelijk veel rust nodig, om prikkels te verwerken en informatie dat binnenkomt op de juiste manier te plaatsen.

Je moet je dus echt realiseren dat de pup vooral wakker zal zijn om te eten, plassen en poepen en slechts heel even kan spelen. Waarna de pup al de prikkels en indrukken moet verwerken tijdens het slapen.

Kies jij voor een privé puppycursus Utrecht? Dan gaan wij samen aan de slag met het opvoeden en socialiseren. Je krijgt alle handvatten die je nodig hebt en waarmee je echt vooruit kunt. Bovendien kun je gedurende jouw puppycursus vragen stellen of je zorgen delen. Ik denk graag met je mee.

Wist je dat een pup tot wel 20 uur per dag slaapt?

Een pup slaapt het grootste deel van de dag. Een pup van slechts 8 weken oud slaapt 20 uur per dag.  Er is dus weinig ruimte om te spelen. Wanneer een pup de 12 weken bereikt zal deze 18 uur per dag slaap nodig hebben. Pas na 6 maanden zal een hond minder slapen, gemiddeld 14-18 uur.

En zo krijg je nog meer informatie tijdens een privé puppycursus. Omdat goede informatie belangrijk is bij de opvoeding van een pup. Zodat je op latere leeftijd niet in de problemen komt of vastloopt.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress