Diverse

Bedrijfsrecherche

Bedrijfsrecherche

Fraude en diefstal kost het bedrijfsleven al snel miljarden euro’s per jaar. Als baas heeft u wel een idee dat er fraude of diefstal gepleegd wordt. Alleen heeft u geen idee wie er achter zit. Als u een bedrijfsrecherche inschakelt kan u erachter komen of er binnen uw bedrijf gefraudeerd of gestolen wordt. Dankzij een professioneel recherchebureau kan u met een bewijzenlast komen tegenover uw medewerker. Eventueel kan u de schade zelfs met een rechtszaak verhalen dankzij de professionele bewijzen. Een bedrijfsrecherche gaat op onderzoek uit om de dief binnen uw bedrijf bovenwater te halen.

Een bedrijfsrecherche inschakelen bij diefstal.

Diefstal van geld en goederen binnen een bedrijf komt regelmatig voor. Medewerkers die erachter komen gaan soms zelf recherche werk uitvoeren als ze erachter komen. Dit komt niet ten goede van de bedrijfssfeer. De enige oplossing om dit allemaal goed te laten verlopen is door een bedrijfsrecherche in te schakelen. Een recherchebureau gaat opzoek naar de schuldige en onderzoekt tevens hoe de diefstal plaats kon vinden. Zo kan u eventuele diefstallen in de toekomst voorkomen. Een rechercheonderzoek vindt altijd in het geheim plaats zodat een dief op heterdaad betrapt kan worden. Hierbij wordt er onderzoek gedaan bij de medewerkers en worden er camera’s opgehangen. Uiteindelijk heeft u genoeg bewijsmateriaal voor een juridische procedure tegen de dief.

Fraudeonderzoek door uw eigen recherchebureau.

Fraude behoort eigenlijk in hetzelfde hokje als diefstal alleen wordt het hierbij vaker verduistering genoemd. Meestal is er sprake van geld dat verduistert wordt. Het geld wordt vanuit een bedrijf weggesleept naar het personeel. Als u een vermoede heeft van fraude dan is het slim om direct een recherchebureau in te schakelen. Door specialisten en ICT specialisten in te zetten wordt de fraude al snel achterhaald. Na de procedure kan u aangifte doen en eventueel een juridische procedure starten.

Een bedrijfsrecherche inschakelen bij ziekteverzuim.

Regelmatig ziekteverzuim kan betekenen dat uw personeel zich met andere zaken bezig houdt dan de werkzaamheden op het werk. Een bedrijfsrecherche kan worden ingezet om een mystery check uit te voeren. Hierbij wordt er gekeken of een werknemer werkelijk ziek is of gewoon de dag van zijn leven heeft. De rechercheurs maken foto’s van het ziekteverzuim en maken een rapport op dat u tegen een werknemer kan gebruiken. Daarnaast geeft een bedrijfsrecherche een advies wat u verder kan doen om het ziekteverzuim aan te pakken. Naast verzuim in de vorm van ziekmelden kan een recherchebureau onderzoek doen naar verzuim tijdens werktijd. De recherche controleert onopvallend of uw werknemers wel echt aan het werk zijn en maakt hierbij een rapport op.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress