Huis en Tuin

De voordelen van een zitbal

De zitbal wordt in veel gevallen aangeprezen als een perfect alternatief voor een bureau- of schoolstoel. Toch weten veel mensen nog niet precies waar een ergonomische zitbal van Bloon Paris nu precies goed voor is. In dit bericht willen we je dan ook de voordelen van de zitbal vertellen.

Twee maten verkrijgbaar

Zitballen zijn in twee maten verkrijgbaar: 55-60 cm en 60-65 cm. Dit is de diameter van de bal. Dit verschilt 5 centimeter omdat je zelf de bal kunt oppompen. Je kunt er dus voor kiezen om hem net iets minder hard op te pompen, om je zitcomfort te verhogen. De juiste hoogte van de ergonomische bureaustoel wordt gekozen door de zithoek. Je rug en bovenbenen moeten namelijk in een hoek van 90 graden zitten. Hierdoor wordt de belasting op je rug namelijk goed verdeeld.

Je zit niet compleet stil

Wanneer je plaats neemt op de zitbal van Bloon Paris, zul je merken dat je niet helemaal stil zit. Er zijn namelijk steeds kleine drukverschillen, waardoor je met de spieren in je benen dit gelijk gaat trekken. Hierdoor wordt het voedingsmechanisme op gang gehouden. Daarnaast wordt ook je bloedsomloop gestimuleerd. Dit is dan ook goed om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Zitbal voor op kantoor als perfecte afwisseling

Een zitbal is voor op kantoor een perfecte afwisseling. Het is namelijk aangeraden om iedere dag minstens 2 uur plaats te nemen op de bal. Hierdoor wordt namelijk je lichaam perfect gestimuleerd. Let er wel op dat de zitbal van Bloon Paris doorgaans wat hoger is dan een normale bureaustoel. Hierdoor zal ook de tafel wat hoger moeten staan, om het zitcomfort te verhogen.

Zitbal kopen bij UNI Store

Als je alle voordelen van de zitballen op een rijtje zet, kom je er al snel achter dat het een zeer goede investering is voor je bedrijf. Een zitbal kopen bij UNI Store is dan ook zeer goed voor je onderneming. Je kunt dan ook voor het gehele bedrijf enkele zitballen aanschaffen, waardoor iedere werknemer de mogelijkheid krijgt om dagelijks af te wisselen tussen de zitbal en een normale bureaustoel.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress