Huis en Tuin

Een bouwkundige keuring voor meer zekerheid tijdens koop en verkoop

Als jij een woning wilt kopen, dan zijn er al een groot aantal uitgaven waarmee je rekening moet houden en een bouwkundige keuring staat dan misschien niet bovenaan je lijstje. Ook als je een woning verkoopt is dit mogelijk niet het eerste waar je aan denkt. Maar het laten uitvoeren van een dergelijke keuring is vaak in beide gevallen de uitgave meer dan waard. Het kan zowel de koper als de verkoper meer zekerheid en een sterkere positie verzorgen in het gehele proces. Lees daarom verder en ontdek de vele voordelen van het uitvoeren van een bouwkundige keuring tijdens de koop en de verkoop van een woning.

 

Een bouwkundige keuring voor de koper

Heb jij een woning gevonden die je heel graag wilt kopen? Dan wil je natuurlijk weten dat je waar krijgt voor je geld. Het is erg belangrijk dat je niet te veel betaalt en dat je ook nadat de verkoop is afgerond niet voor onverwachte uitgaven komt te staan. Tijdens een bouwkundige keuring komt een ingenieur het huis beoordelen. Alles wordt dan meegenomen van het sanitair tot de constructie en van de kelder tot de zolder. Je krijgt hier een rapport van en in dat rapport wordt samengevat of de woning gebreken vertoont, of er sprake is van achterstallig onderhoud of in de toekomst grote reparaties nodig zijn.

 

De voordelen voor de verkoper

Ook als verkoper profiteer je van een bouwkundige keuring. Als je bij de bezichtiging al kunt laten zien dat je de woning hebt laten onderzoeken en dat deze in orde is, zal de verkoop veel sneller gaan. Ook laat je de koper zien dat je eerlijk bent en dat je geen geheimen achter houdt. Dat alles creëert vertrouwen en een goed gevoel vanaf het eerste moment. Je gebruikt het rapport om te laten zien waarom je een bepaalde prijs vraagt of waarom je die prijs juist naar beneden hebt gedaan.

 

Een betere positie bij de onderhandelingen

De partij die de bouwkundige keuring in handen heeft, zal in de meeste gevallen een betere onderhandelingspositie hebben. Ben je de koper en heb je problemen ontdekt, dan is het een ideale manier om de prijs naar beneden te halen. Jij moet immers voor de reparatie betalen. Ben je de verkoper, dan gebruik je het bouwkundig rapport om jouw argumenten voor de prijs kracht te geven. Vooral als er duidelijk vermeld staat dat de woning geen gebreken heeft, is dat een troefkaart die jou een goede prijs voor je woning oplevert.

 

De uitgaven vraag je terug

Een ander groot voordeel voor de koper van het huis is dat je de uitgaven voor de bouwkundige keuring kunt terugvragen bij de belastingdienst als je de woning koopt. Je hoeft het om financiële redenen dus eigenlijk niet te laten. Door deze keuring aan te vragen weet je exact wat je op het punt staat aan te schaffen. Dat geeft je gemoedsrust en de zekerheid die je nodig hebt om de koop door te zetten. Wacht dan ook niet langer en neem contact op.

 

 

Comments are closed.

Powered by: Wordpress