Huis en Tuin

Een trap renovatie

Een trap renovatie? Daar had je pakweg een kwart eeuw geleden niet mee aan moeten komen. De trap was er toen vooral om van beneden naar boven en van boven naar beneden te komen. En daarmee was de kous verder wel af. Hoe anders is het nu. De trap renovatie is ingeburgerd om de simpele reden dat de trap tegenwoordig meer is dan een manier om boven of beneden te komen. De trap is tegenwoordig dé eyecatcher van ons huis geworden.

Renovatie van heel de trap

Je ziet het alleen al aan de verschillende manieren van trap renovatie die je toe kunt passen en aan de materialen die daarvoor gebruikt worden. Het aanbod is steeds groter en je kunt je trap  op tal van verschillende manieren renoveren. Een renovatie kan het aanbrengen van stootbalken zijn bijvoorbeeld, het kan echter ook gaan om de renovatie van heel de trap. Dan kies je voor een trap die een geheel ander uiterlijk krijgt om zo inderdaad de blikvanger te worden die je in gedachten hebt. Overigens is de klus die trap renovatie heet vaak prima in een dag te doen. Zeker als je zelf al de oude bekleding hebt weggehaald en afgevoerd.

Heel hip is verlichting onder de traptreden

Populair is de renovatie van de trap met laminaat, op dit moment een van de meest populaire materialen voor op de trap. Daarbij kunnen tal van nuances aangebracht worden en kan de trap op verschillende manieren afgewerkt worden. Trend is een trap renovatie in combinatie met het plaatsen van led verlichting onder de treden. Trap renovatie is op tal van verschillende manieren mogelijk. De specialist kan je er alles over vertellen.

Met kraakbussen los je het probleem dat een krakende trap heet simpel op

Natuurlijk kun je zelf ook veel doen en je eigen renovatie uitvoeren. Is de vloerbedekking echt helemaal af en heeft schoonmaken geen zin meer? Haal het eraf en schuur de trap zorgvuldig. Kies vervolgens voor een grondverf en lak de trap. Je zou eventueel antislip maatregelen aan kunnen brengen.  Krakende treden? Plaats dan een of meerdere kraakbussen op de krakende treden. Op die manier komt een trede weer op spanning en is het gedaan met het hinderlijke gekraak.

Bestel altijd een extra traptrede bij trap renovatie

Kies je ervoor om de renovatie door een specialist uit te laten voeren en wil je dat de trap onherkenbaar mooi wordt? Vergeet dan vooral niet er altijd een extra losse traptrede bij te bestellen. De verschillende decoren blijven vaak niet lang in het assortiment en mocht je nou een keer schade aan een trede oplopen, dan heb je in elk geval altijd een op reserve liggen om de trap zo weer gaaf en compleet te maken.

Vergeet zeker het veiligheidsaspect niet

Trap renovatie is tegenwoordig aan de orde van de dag zoals de trap is gegroeid tot het pronkstuk van het huis. Je kunt bij een trap renovatie kiezen voor een andere en meer opvallende leuning bijvoorbeeld en vergeet zeker het veiligheidsaspect niet. Antislip aanbrengen is wat dat betreft wel het minste wat je kunt doen.

 

Floorplaza.nl is de plek voor al jouw renovatie mogelijkheden!

 

 

Comments are closed.

Powered by: Wordpress