Zakelijk

Inbreuk Rai

Inbreuk Rai

Officieel is een patent rai bedacht om een uitvinder te beschermen. Alleen een uitvinder mag een product expoteren voor een bepaald aantal jaren. In Nederland is dit gemiddeld 20 jaar, maar in andere landen kan dit weer anders zijn. Als uitvinder krijgt u een soort monopolie functie binnen uw eigen land. Als blijkt dat uw product toch door iemand anders is nagemaakt en wordt geëxporteerd dan is dit een inbreuk rai. Een inbreuk Rai is niet automatisch geregeld en een patenthouder dient zelf actie te ondernemen. Het is hiervoor handig als u een specialist of advocaat hiervoor in de hand neemt.

Bewijsbeslag Rai om de tegenpartij aan te spreken.

Als u denkt dat er geen schade is, dan kan u een brief laten opstellen door de advocaat. Hierin kan u aangeven dat de tegenpartij te maken heeft met een inbreuk rai. Hiervoor is een bewijsbeslag Rai nodig dat u kan aantonen dat het om een copy gaat. Een advocaat zal professioneel formuleren om welke copy’s het exact gaat. Vervolgens wordt er vriendelijk verzocht om de producten uit de handel te nemen. Bij de bewijsslag Rai kan u o.a. aantonen dat u een rai patent op het product heeft.

Inbreuk Rai met schadevergoeding.

Het kan gebeuren dat uw product met veel succes door een partij in uw eigen land verkocht wordt. U heeft hierbij te maken met een inbreuk Rai waarbij door uw uitvinding geld wordt verdiend. Met een advocaat in handen kan u een bewijsbeslag Rai leveren. Een advocaat kan kijken of u sterk genoeg staat om een schadevergoeding te eisen. Naast een schadevergoeding kan u uiteraard eisen om het product uit de handel te halen. Als u voldoende bewijsslag rai heeft dat er echt aan uw product verdiend wordt en dit nagemaakt wordt, dan kan u gelijk krijgen van de rechter.

Zorg ervoor dat uw patent rai in orde is.

Een inbreuk Rai betekend dat u altijd een rechtszaak kan aanspannen. Maar het is voor uzelf wel handig om te weten of alles voor uw patent rai geregeld is. Heeft u wel een patent in het betreffende land en weet u zeker dat uw product gelijkwaardig is? Als een rechtszaak fout afloopt, dan kan het u veel geld gaan kosten. Zorg er dus voor dat alle vergunningen zijn aangevraagd en goedgekeurd zodat u een voldoende bewijsslag rai heeft. Als u de zaak wint, dan kan u de kosten voor het proces verhalen op de tegenpartij u heeft zo op de juiste manier een inbreuk op uw rai aangevochten.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress